Oana Filip area prea mult timp liber si se tine de lepse in ultima vreme. Si ca sa nu piarda vremea singura, le mai da si pe la altii.

Alege romanii de care esti mandru.
Noteaza-le numele si motivul pentru care ii admiri.
Daca esti blogger atunci fa asta pe blog. Daca nu, incepe un nou notes la tine pe Facebook.
Posteaza link-ul catre articolul tau sau spune-mi de lista ta aici. Asa ii pot numara si putem vedea impreuna cand ajungem la 365.
Da vestea mai departe.
Fii cat se poate de mandru de ei!

In leapsa originala nu zice nimic de numarul de oameni, dar pentru ca Filip a zis de 3 o sa zic si io tot de 3 (si totodata diferiti, nu de alta da’ un Perjovschi si-un Malaele nu refuz nici io). Asa ca, in ordine alfabetica:

Alexandru Andries – acest Frank Zappa la scara mai mica a muzicii romanesti, Andries e de departe cel mai prolific muzician roman si poate si cel mai variat. Judecand dupa colaborarile pe care le-a avut in ultima vreme, cred ca si-ar gasi loc si pe o lista a celor mai deschisi muzicieni de pe la noi. Catalogul lui e absolut impresionant si cuprinde mai tot, de la blues la jazz, cu picaturi de tango, rock-n-roll, bossa nova si multe altele. Are o voce pe care o recunosti instant, un stil care e unic si un umor servit intotdeauna cu o lingurita de dulceata.

Radu Muntean – s-ar putea sa fie in prezent regizorul meu preferat din valul nou. Pentru ca desi are doar patru filme de lung-metraj la activ, fiecare e o experienta diferita. De la film la film, temele abordate au fost din ce in ce mai putin “romanesti” si din ce in ce mai mult universale, iar acolo unde s-a oprit asupra unor locuri comune stilul a fost unul original (vezi Hartia va fi albastra).

Catalin Stefanescu – pentru ca face ce mi-as dori sa fac eu daca Garantat 100% nu ar exista ce: o emisiune de televiziune inteligenta si totodata accesibila, cu bun gust si invitati extraordinari, pe care ii “foloseste” la adevarata lor valoare.

Si acum, ca m-am achitat onorabil (zic io) de leapsa, o pasez mai departe, spre Coranga, TH si Adi, dac’or avea timpul si bunatatea sa preia.

Advertisements